Estació meteorològica de Manresa - El Bages - Observador: Xavier Atcher Estació meteorològica Manresa El Bages pluja lluvia neu nieve tiempo temps temperatura prediccion estacion meteorologica


Anar al contingut

Temp. de xafogor

Orígens

Temperatura de xafogor

Temperatura de xafogor

El terme de temperatura de xafogor s’ha popularitzat els últims anys degut a la seva amplia difusió dins els espais del temps de TV3.

Tots sabem què és la xafogor, i tots l’hem patit, però com que no es pot mesurar directament s’han ideat uns índexs. El més conegut i utilitzat és el Index Humidex, introduït per primer cop pel que ara és el Servei Meteorològic Canadenc, però existeixen altres métodes de càlcul per la xafogor. Als Estats Units, per exemple, fan servir el Heat Index, que és diferent del Humidex.

Riscos de la xafogor
Més baixa de 29 – Lleuger disconfort.
De 30 a 40 – Disconfort. Risc d’esgotament en activitats físiques perllongades.
De 40 a 45 – Gran disconfort. Risc de cop de calor i esgotament en activitats físiques, fins i tot de curta durada.
De 45 a 54 – Perill. Cop de calor probable. Evitar activitats físiques.
Més alta de 54 – Cop de calor imminent.

A continuació s’inclou una taula per calcular el index Humidex (temperatura de xafogor) sabent la temperatura ambient i la humitat relativa. Els més tècnics trobaran també la fórmula de càlcul.

Les previsions indiquen per demà la formació de tempestes per la nostra zona. Aquest alt index d’humitat d’avui pot ser un aliat a l’hora de fer-les créixer.

C:\Users\pitus\Desktop\fotosssssssswebnova\image001.gif
Error File Open ErrorC:\Users\pitus\Desktop\fotosssssssswebnova\image005552.gif
Error File Open Error


Tornar al contingut | Tornar al menú principal